Schade van handelsoorlog voor Alibaba kan meevallen

Het aandeel Alibaba wordt vaak besproken als het gaat om de nakende handelsoorlog tussen Amerika en China. Vaak is de consensus dat dit een negatieve impact zou kunnen hebben op Alibaba maar er zijn ook analisten die deze vrees sterk overdreven vinden en noemen het aandeel daarom nu zelfs een koopkans. Geduid wordt dan op de sterke balans van het bedrijf en enorm sterk stijgende kasstromen. In de eerste drie maanden van dit jaar verdubbelde haar omzet zelfs. Voor heel dit jaar wordt een omzetgroei van 60 procent verwacht.

Eerder maakte Alibaba bekend een samenwerking met Siemens te zijn gestart om het ‘Internet of Things’ naar China te kunnen brengen. Diverse analisten stellen ook dat handelsoorlogen nooit een lange adem hebben gehad en dat de schade aan beide kanten (Amerika en China) nu eenmaal sterk kunnen oplopen. Verder kwam onlangs op Seeking Alpha naar buiten dat Alibaba voornemens zou kunnen zijn om het platform Groupon over te nemen.

De omzet van Alibaba over dit jaar komt uit op 399,66 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 250,27 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alibaba in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 107,15 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 41,01 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 4,61.

Van Alibaba worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Recente koersdoelen rond de 209 dollar

ABN AMRO, KBC Securities en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Alibaba's totale beurswaarde 477,06 miljard dollar.

Om 17.29 stond het aandeel 1,98 procent hoger op 189 dollar.

Historische koersen Alibaba voorbije 10 jaar

aandelenanalyses alibaba

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.