Amazon blijft iedereen maar verbazen, “disruptieve kracht absurd”

De snelheid waar de Amerikaanse gigant Amazon zich blijft ontwikkelen wordt door veel analisten al angstaanjagend genoemd. Gisteren versloeg het de consensus op Wall-Street met een dikke knock-out door per aandeel 5,07 dollar winst te hebben gemaakt versus de consensus van ‘amper’ 2,50 dollar. Zelfs professor Aswath Damodaran ( Stern School of Business New York University) kan het bedrijf amper nog bijhouden. Hij noemt de ontwikkelingen en de disruptieve kracht van het bedrijf absurd op zakenzender CNBC.

Damodaran over Amazon : angstaanjagend

If you don’t own Facebook, buy it at these levels, says NYU’s Damodaran from CNBC.

Damodaran noemt het aandeel sterk overgewaardeerd maar durft er niet op te gokken dat het aandeel ook daadwerkelijk zal dalen. Hij stelt verder hij eigenlijk geen notie meer heeft wat nu de kern van Amazon is. ”Het lijkt nu op een platform dat praktisch in iedere sector kan disrupteren. ” aldus Damodaran.

De totale omzet van het bedrijf groeide (inclusief het overgenomen Whole Foods) met 39 procent tot 32,1 miljard dollar. De omzet uit de internationale takken steeg met 27 procent tot 14,6 miljard dollar.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 235,9 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 177,87 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 7,4 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 15,12 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 119,58.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 2017 dollar

RBC Capital Markets, Canacord Adams en Morgan Stanley gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon 's beurswaarde 862,42 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 1808 dollar.

Koershistorie Amazon van 2007 tot 2018

financiele analyse amazon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.