Aandeel Tullow Oil behoorlijke underperformer laatste jaren

De laatste jaren had het aandeel Tullow Oil een heel negatief koersmomentum. Het aandeel boekte de afgelopen 10 jaar een enorm verlies van 66 procent. Daarmee behoort het aandeel tot de slechtste aandelen van de olie- en gasbedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de olie- en gasbedrijven leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 111 procent. Overige aandelen uit de peergroup met fors negatieve rendementen zijn onder andere Petrolinv , CGG Veritas en Trevi Fin Industriale . Bij de sectorverliezers horen onder andere Odfjell Drilling, Calumet Specialty Products en .

Rendementen Tullow Oil versus olie- en gassector

aandeel

Buy & hold rendementen aandeel Tullow Oil over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 66 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 75 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 14 procent.

Kerncijfers Europese olie- en gassector

aandelenanalyse

De sector kost nu 13 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 3,29 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 heeft de sector ruim 109 procent winst en vanaf 2007 111 procent winst.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,1 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 1,88 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tullow Oil in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 500 miljoen GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 28 GBp over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 7,71 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1 cent. Tullow Oil 's dividendrendement komt hiermee op 0,46 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een nihile 1 procent.

Tullow Oil 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 231,94 miljard . Het aandeel Tullow Oil was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds augustus vorig jaar staat het aandeel Tullow Oil maar liefst 42 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 148 en de 279 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 66 procent lager.

Historische koersen Tullow Oil voorbije 10 jaar

fundamantele data tullowoil

Om 17.52 koerst het aandeel 1,81 procent hoger op 216 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.