GameStop in top Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend GameStop

Beleggers in het aandeel GameStop kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel GameStop tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,53 dollar per aandeel. GameStop 's dividendrendement komt hiermee op 9,01 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de entertainmentbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen GameStop

Morgen gaat GameStop haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 8,86 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 9,22 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten GameStop in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 303 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3,11 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5,46 te liggen.

GameStop 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,71 miljard dollar. Het aandeel GameStop was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel GameStop 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 22 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 62 procent lager.

Het aandeel sloot woensdag op 16,98 dollar.

Historische beurskoersen GameStop

koersgrafieken gamestop

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.