Eastman Chemical voorbije jaren bij betere chemiebedrijven

De laatste jaren was Eastman Chemical één van de smaakmakers in haar sector. Door het forse rendement over de afgelopen 10 jaar van 222 procent behoort het aandeel tot de top van de chemiebedrijven. De chemiebedrijven leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 250 procent. Het gemiddelde aandeel uit de chemiesector leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 250 procent. Andere outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Intrepid Potash Inc Tronox Inc en Westlake Chemical Corp. Bij de sectorunderperformers bevinden zich onder andere SKW Stahl , Gevo Inc en Metabolix.

Rendementen Eastman Chemical versus chemiesector

financiele analyse

Buy & hold rendementen aandeel Eastman Chemical over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een aanzienlijke winst van 222 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een winst van 23 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 6 procent.

Kerncijfers Amerikaanse chemiesector

aandelenanalyses

De sector kost nu 19 maal de winst per aandeel. Voor de sector wordt nu 11,08 maal de boekwaarde per aandeel betaald. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 188 procent en sinds 2007 een winst van 250 procent.

De omzet van Eastman Chemical over dit jaar komt uit op 10,21 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 9,55 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Eastman Chemical in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,23 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 8,55 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,43.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,16 dollar verwacht. Eastman Chemical 's dividendrendement komt neer op 2,21 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een summiere 1 procent.

Eastman Chemical 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 14,31 miljard dollar. Het aandeel Eastman Chemical was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds augustus vorig jaar staat het aandeel Eastman Chemical 18 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 84 en de 112 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 222 procent hoger.

Historische beurskoersen Eastman Chemical

aandeel eastmanchemical

Het aandeel sloot donderdag op 97,72 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.