Proximus in top Belgische dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Proximus kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Proximus nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,5 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 7,28 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Historische dividendrendementen Proximus

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 5,81 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 5,74 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 530 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,65 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12,48 uit.

Actuele koersdoelen nabij de 21 euro

Citigroup , Credit Suisse en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Proximus' momenteel circa 6,65 miljard euro. Het aandeel Proximus bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Proximus 25 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 30 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 29 procent lager.

Historische koersen Proximus

aandelenanalyses proximus

Om 10.40 staat het aandeel 2,77 procent hoger op 20,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.