Buffett enorm fors in Apple

Het aandeel Apple is nog steeds met afstand 1 van de grootste beleggingen van Warren Buffett 's Berkshire Hathaway . Het aandeel maakt nu voor bijna 24 procent deel uit van hun beleggingsportefeuille. Dit komt neer op een belang van bijna 47 miljard dollar. Andere bedrijven waar Buffett stevig in zit zijn o.a. Wells Fargo , Bank of America en Kraft Heinz.

Top 10 belangen Berkshire Hathaway

Berkshirehathawayportfolio

Buffett gaf eerder aan dat het gros van de Amerikaanse jeugd velen malen meer van technologie weet dan hij of zijn bedrijf Berkshire Hathaway . Dit gaf hij ruiterlijk toe bij de recente jaarvergaderingen waar ook wij bij aanwezig waren. Hij gaf ook aan spijt te hebben niet veel eerder in het aandeel te zijn ingestapt. Eerder gaf de Amerikaanse superbelegger de voorkeur aan IBM .

Totale portefeuille Berkshire Hathaway

Warrenbuffettportfolio

U ziet dat de totale portefeuille van Warren Buffett wel een enorme ' Apple -tilt' heeft. Deze enorme overweging staat natuurlijk haaks op de standaard portefeuille theorie die voor een grote spreiding van aandelen staat.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 263,92 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 229,23 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 58,86 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 11,78 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 19,35 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,75 dollar. Apple 's dividendrendement komt dus op 1,21 procent uit. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 1 procent.

Recente koersdoelen rond de 252 dollar

Robert W. Baird, RBC Capital Markets en Independent Research gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Apple 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1216,59 miljard dollar. Het aandeel Apple was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Apple maar liefst 49 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 150 en de 233 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 1544 procent hoger.

Historische beurskoersen Apple

fundamenteel onderzoek apple

Het aandeel sloot donderdag op 227,99 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.