Novartis in top Zwitserse dividendrendementen

Fors dividend Novartis

Beleggers in het aandeel Novartis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,95 CHF. Novartis 's dividendrendement ligt dus op 3,51 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Dividendrendementen Novartis

Morgen opent het Zwitserse Novartis haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 52,35 miljard CHF. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 50,14 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 12,09 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,18 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 16,23.

Novartis 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 199,61 miljard CHF. Het aandeel Novartis was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Novartis 4 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 72 en de 88 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 41 procent hoger.

Om 10.26 stond het aandeel 1 procent hoger op 84,08 CHF.

Historische koersen aandeel Novartis

aandelenanalyses novartis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.