Analisten noemen koers LOreal gelijk aan fair value

De beurskoers van het aandeel LOreal lijkt nu, mede door de recente koersverliezen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel LOreal dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 193,5 euro. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige koers van 184 euro.

Koersdoelen voor LOreal verspreid

financiele analyse

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 26,57 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 26,02 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten LOreal in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 3,97 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 7,03 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 26,17 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,8 euro. LOreal's dividendrendement komt neer op 2,07 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en dienstensector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 204 euro

Goldman Sachs , JP Morgan en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt LOreal's beurswaarde 103,06 miljard euro. Het aandeel LOreal was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel LOreal 1 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 170 en de 215 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 203 procent hoger.

Historische koersen aandeel LOreal

koersgrafieken loreal

Het aandeel staat om 17.37 1,25 procent hoger op 184 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.