Suez in top Franse dividendrendementen

Fors dividend Suez

Beleggers in het aandeel Suez kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Suez nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,65 cent. Suez 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,23 procent. Het doorsnee dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 7 procent.

Dividendrendementen Suez

Morgen zal het Franse Suez haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van Suez over dit jaar komt uit op 17,36 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 15,87 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Suez in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 368 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 59 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,05 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 15 euro

KBC Securities, Morgan Stanley en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Suez 's totale beurswaarde 6,99 miljard euro. Het aandeel Suez was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Suez 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 11 en de 16 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 3 procent lager.

Om 10.41 stond het aandeel 0,76 procent hoger op 12,42 euro.

Historische koersen Suez 2007-2018

koersgrafieken suez

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.