Momenteel zeer fors dividend Chevron

Fors dividend Chevron

Beleggers in het aandeel Chevron kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Chevron tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4,49 dollar verwacht. Chevron's dividendrendement komt neer op 4,02 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen Chevron

Morgen zal het Amerikaanse Chevron haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 178,04 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 134,78 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 15,23 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13,96 uit.

Laatste koersdoelen rond de 132 dollar

De laatste 3 adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Bank of America Merrill Lynch en Macquarie Research.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chevron's totale beurswaarde 211,19 miljard dollar. Het aandeel Chevron was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Chevron 0 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 108 en de 134 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 50 procent hoger.

Het aandeel sloot woensdag op 111,65 dollar.

Koershistorie Chevron 2007-2018

aandeel chevron

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.