Aandeel Safran noteert met premie in luchtvaart- & defensiesector

Het Franse aandeel Safran noteert momenteel met één van de hoogste CAPE-ratio's van de luchtvaart- & defensiebedrijven. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 140 maal het gemiddelde resultaat per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde aandeel uit de luchtvaart- & defensiesector dat nu zo'n 31 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese luchtvaart- & defensiebedrijven

financiele analyse

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese luchtvaart- & defensiebedrijven gemiddeld 5 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 3 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 36 en de Europese staat op 22. De hoogte van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 20,88 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 16,94 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Safran in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,02 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,76 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23,21.

De consensus van het dividend ligt op 1,88 euro per aandeel. Safran 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op een summiere 1 procent.

Safran 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 45,95 miljard euro. Het aandeel Safran bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Safran maar liefst 25 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 81 en de 122 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 987 procent hoger.

Historische koersen Safran 2007-2018

aandeel safran

Om 9.27 stond het aandeel 2,26 procent hoger op 110,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.