Safran met afstand beste CAC40 aandeel, Vallourec hekkensluiter

Het Franse luchtvaartbedrijf Safran is met afstand het beste CAC40 aandeel over de afgelopen 10 jaar. Het aandeel laat hiermee andere sterke aandelen zoals Essilor , Sodexo en L'Oreal behoorlijk achter zich.

In schril contrast met Safran staan de verliezers van de CAC40: Credit Agricole, Alcatel-Lucent en Vallourec.

Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel Safran praktisch onveranderd. De luchtvaart- & defensiesector verloor dezelfde periode ruim 13 procent.

De Franse aandelen staan de voorbije 12 maanden gemiddeld op een marginale plus van nipt 1 procent.

Historische koersen Safran afgelopen 10 jaar

Aandeelsafran

Met een enorme winst van 216 procent de afgelopen 10 jaar was Safran het slechtste aandeel van Frankrijk. De gemiddelde winst van het Franse aandeel over de afgelopen 10 jaar loopt echter ver achter en staat op een schamele 25 procent in totaal (exlusief dividendrendementen).

Beperkt minder omzet Safran verwacht

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 18,09 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 18,01 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 1,6 miljard euro.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,86 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,32 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,51 euro. Safran 's dividendrendement komt hiermee op 2,4 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op 1,21 procent.

Het aandeel Safran wordt door 1 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 70,00 euro. Dit is 10 procent meer dan de huidige beurskoers van 63 euro.

De aandelen Safran , Airbus Group en BAE Systems krijgen in de peer group luchtvaart & defensie de meeste voorkeur.

Waarderingen Safran

Safran 's boekwaarde ten opzichte van haar beurskoers staat op 0,21. De luchtvaart- & defensiesector noteert momenteel met een Shiller PE (CAPE) van 25.89. Om 11.10 koerst het aandeel praktisch onveranderd op 63 euro. Dit komt neer op 103 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Safran 's marktkapitalisatie 21,03 miljard euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.