Aandeel Dialog Semiconductor nu qua CAPE bij goedkoopste producenten van halfgeleiders

Het Duitse aandeel Dialog Semiconductor wordt momenteel met één van de laagste CAPE-ratio's van de producenten van halfgeleiders verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 140 maal het gemiddelde resultaat per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde aandeel uit de halfgeleiders sector dat nu zo'n 37 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese producenten van halfgeleiders

beurskoers

Andere Europese producenten van halfgeleiders die qua koers/winstverhouding laag aan de prijs zijn, zijn onder andere Salini Impregilo, Sacyr Vallehermoso en Honkarakenne. We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese producenten van halfgeleiders gemiddeld 77 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 26 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 39 en de Europese staat op 7. Het niveau van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,44 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 1,35 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dialog Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 214 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,69 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 9,11.

Dividenduitkeringen worden van Dialog Semiconductor niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een summiere 0,5 procent.

Recentste taxaties rond de 28 euro

RBC Capital Markets, Credit Suisse en Deutsche Bank gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Dialog Semiconductor ' nu rond de 1,86 miljard euro. Het aandeel Dialog Semiconductor was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Dialog Semiconductor 41 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 42 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 3167 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Dialog Semiconductor

fundamantele data dialogsemiconductor

Het aandeel staat om 9.33 1,67 procent hoger op 24,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.