Shell verhoogt dividend wederom, koers boven fair value

Vandaag maakte Royal Dutch Royal Dutch Shell bekend om wederom haar dividend te gaan verhogen. Er komt 2 dollarcent bij op 47 dollarcent per aandeel (per het afgelopen kwartaal). Hiermee maakt het oliebedrijf haar reputatie als ‘dividendmachine’ wederom waar. Over het afgelopen kwartaal daalde Royal Dutch Shell ’s omzet met 3 procent tot 7,3 miljard dollar. Het nettoresultaat daalde met 45 procent tot 4,5 miljard dollar (vergeleken met het eerste kwartaal van 2013). De consensus lag op 4,96 miljard dollar. Het nettoresultaat komt fors lager uit door een voorziening van 2,9 miljard dollar in verband met Europese en Aziatische olieraffinaderijen.

Op de beurs worden de cijfers van Royal Dutch Shell met enthousiasme ontvangen. Rond het middaguur koerst het aandeel 4,37 procent in de plus op 28,92 euro. Het aandeel schoot door de winst van vandaag over het gemiddelde koersdoel van de analisten van 28,46 euro heen.

Winsdaling Royal Dutch Shell deert beleggers niet

Koers Royal Dutch Royal Dutch Shell laatste week april 2014

beurskoers <a href='/aandeel/12-royal-dutch-shell'> Royal Dutch Shell </a>, grafiek <a href='/aandeel/12-royal-dutch-shell'> Royal Dutch Shell </a>

Kerncijfers Royal Dutch Royal Dutch Shell Q1 2014

shell resultaten Q1-2014