Analisten blijven positief over Randstad na cijfers Q1

Na de kwartaalcijfers die Randstad recent naar buiten bracht hebben diverse analisten hun reactie gegeven. De meeste van hen stellen vast dat de uitzender prima resultaten over het afgelopen kwartaal presenteerde en daarmee op de goede weg richting herstel lijkt te zijn, maar sommige marktvorsers hebben desondanks hun taxatie voor het aandeel neerwaarts bijgesteld.

Goed kijken naar onderliggende cijfers

SNS Securities stelt vast dat het totaalbeeld van de eerstekwartaalcijfers van Randstad beter dan verwacht was. Binnen de rapportage zijn er volgens de analisten echter nog wel de nodige verschillen. Zo wijzen zij onder meer op Inhouse, dat volgens de analisten de waarde van het bedrijf vertegenwoordigd. Deze tak liet een autonome groei van de omzet zien van 17% en een groei van de ebita van 51%.

SNS Securities hanteert voor Randstad een ‘accumulate-advies’ met een koersdoel van 50 euro.

Solide cijfers

ABN AMRO spreekt van solide eerstekwartaalcijfers. Zo wijzen de analisten onder meer op de beter dan verwachte organische groei in zowel Noord-Amerika als Duitsland en de ebita-marge verbetering in Nederland tot 5%.

Volgens ABN AMRO weerspiegelt daarbij de outlook van Randstad een aanhoudend en geleidelijk herstel, maar geen versnellende groei. De analisten verwachten niet dat naar aanleiding van deze cijfers de algemene verwachtingen voor 2014 erg zullen veranderen. Zij hebben daarom hun koopadvies voor het aandeel herhaald, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 34.

Koersen te ver opgelopen

Jefferies heeft het advies voor Randstad verlaagd van ‘buy’ naar ‘hold’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 52,50 euro naar 46,50 euro. Volgens de zijn diverse Europese uitzenders momenteel relatief hoog gewaardeerd, waardoor het opwaarts potentieel beperkt is. Daarom geven de analisten nu de voorkeur aan andere sectoren en bedrijven.

Consensus

De consensus voor het aandeel is nog altijd overwegend positief. Er staan 12 koop- en 8 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies heeft afgegeven.

Het verwacht rendement is ondertussen opgelopen, mede doordat de koers afgelopen week is gedaald. Met een gemiddeld koersdoel van 49,41 euro rekenen analisten op een opwaarts potentieel voor de koers van ruim 20%.