NL aandelen met laagste en hoogste koers/winst-verhoudingen

Kijkende naar de Nederlandse aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen dan zien we relatief veel large en zelfs megacaps. Bij de Nederlandse aandelen met koers/winst-verhoudingen van onder de 10 staan naast de smallcaps Telegraaf , MTY Holdings en PostNL ook de megacaps Royal Dutch Royal Dutch Shell en Heineken Holding vermeld staan.

Nederlandse aandelen koers/winst-verhoudingen onder de 10

De lagere koers/winst-verhoudingen zijn opvallend omdat alle aandelen, met uitzondering van BAM en de Telegraaf , dit jaar behoorlijk in de plus staan. Blijkbaar waren de koersen van deze aandelen nog harder gedaald dan de relatief hogere winsten van deze bedrijven en dit lijkt nu deels gecorrigeerd te zijn. Wel moeten we benadrukken dat de hier vermelde koers/winst-verhouding sec een momentopname is. Een betere ratio zou de CAPE ofwel de Shiller PE zijn. Op korte termijn gaan wij deze ratio op de Analist-sites toevoegen.

lagere koers/winstverhoudingen

Nederlandse aandelen koers/winst-verhoudingen boven de 30

koerswinstverhoudingen, koers/winst-verhoudingen

De bovenstaande lijst toont de in Nederland verhandelde aandelen met koers/winst-verhoudingen van boven de 30. Te zien is dat Corbion , het oude CSM, hier de absolute negatieve uitbijter is met een waarde van ruim 429. Ook hier zien we veel positieve rendementen over de afgelopen 12 maanden met USG People NV , dat over de afgelopen 12 maanden ruim 121 procent aan koerswaarde won, op kop. Opvallend is dat in deze lijst het aandeel Heineken (niet Heineken Holding ) ook vermeld zien staan.