Rederij Exmar positief over tarieven supertankers

Gastankerrederij Exmar heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 51,7 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 90,2 miljoen dollar tijdens de eerste zes maanden van vorig jaar. Tijdens de eerste helft van vorig jaar kon echter een meerwaarde van 54,2 miljoen dollar worden geboekt op de verkoop van activa.

Exmar merkt verder op dat de lng-divisie 18,5 miljoen dollar bijdroeg tot de bedrijfswinst. De offshore-divisie en de lpg-activiteiten boekten een winst van respectievelijk 5,1 miljoen dollar en 32,8 miljoen dollar. De andere activiteiten melden een positief resultaat van 1,1 miljoen dollar. De omzet steeg van 227,1 miljoen dollar naar 231,4 miljoen dollar.

Exmar kondigde ook aan dat er voor het schip Flanders Harmony een nieuwe koper is gevonden. De verkoop zou een meerwaarde van 9,3 miljoen dollar moeten opleveren. De rederij stelde verder dat het grootste gedeelte van de lpg-schepen voor de rest van het jaar is ingedekt. Er wordt ook gewag gemaakt van historisch hoge tarieven in de sector van de supertankers.

Bron: Express.be