Amadeus Fire meest aantrekkelijke dividendaandeel in uitzendsector

De Duitse uitzender Amadeus Fire rapporteerde recent een flinke omzetstijging, maar waarschuwt wel dat de uitzendmarkt momentum mist. Het bedrijf biedt binnen de sector momenteel echter vooralsnog het beste dividendrendement, waarmee het onder meer Adecco en Randstad ver achter zich laat.

Eind juli maakte Amadeus Fire bekend over het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 30 juni, de omzet op jaarbasis te hebben zien stijgen met 10,4% tot 75,5 miljoen euro. Daarmee realiseerde de uitzender een brutowinst van 30,6 miljoen euro, een stijging van 10,3% op jaarbasis. De ebit over dezelfde periode nam toe met 8,6% tot 9,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst op jaarbasis steeg met 5,8% tot 6,3 miljoen euro.

Getemperde verwachtingen

Vooruitkijkende verwacht Amadeus Fire dat het over 2014 een omzet zal realiseren van 150 miljoen euro. Daarbij stelt de uitzender dat er lange tijd sprake was van een positieve trend in het aantal tijdelijke itzendkrachten, dat in juni nog 3% hoger lag ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Toch blijft Amadeus Fire voorzichtig voor de komende periode. Ondanks de positieve economische omstandigheden en stijgende werkgelegenheid in de Duitse arbeidsmarkt, is er weinig sprake van momentum in de uitzendbranche.

Dit is een ander geluid dan Adecco en Randstad recent nog lieten horen. Beide uitzenders voorzien een verder herstel van de uitzendmarkt in de komende periode en rekenen op een verbetering van hun brutomarges.

Hoge dividendrendementen

Amadeus Fire geldt binnen de uitzendsector als het aandeel met het meest aantrekkelijke dividendrendement. Momenteel ligt dit op 5,47%, waarmee het Adecco (3,05%) en Randstad (2,77%) ver achter zich laat.

Dit is mede het gevolg van de koers. Deze is in de afgelopen twee maanden gedaald met ruim 10 euro oftewel 16,4%. Hiermee staat de koers weer op het niveau van halverwege december 2013.