Belgische vestigingen ArcelorMittal krijgen innovatieve productie

Het staalconcern ArcelorMittal gaat in zijn vestigingen in Luik en Gent fortiform-staal produceren. Dat heeft de directie van het concern bekend gemaakt. De productie van het innovatieve materiaal is volgens ArcelorMittal vooral bedoeld voor de autosector. Opgemerkt wordt dat fortiform sterker is en gemakkelijker behandeld kan worden dan traditioneel staal.

De technologie zou het mogelijk maken om het gewicht van auto’s te beperken, waardoor de emissies kunnen worden teruggeschroefd. Fortiform zou onderdelen voor auto’s tot 20 procent lichter kunnen maken. Omdat het nieuwe staal bij een crash meer energie kan absorberen, zou het product ook de veiligheid bevorderen.

De productie van het fortiform-staal in de fabrieken in Luik en Gent zou volgend jaar van start gaan. Twee jaar nadien zouden de eerste wagens met het nieuwe staal op de markt moeten worden gebracht. Omdat er nog geen inzicht is over de omvang van de productie, is de impact op de Belgische vestigingen volgens ArcelorMittal nog niet duidelijk.

Bron: Express.be