Societe Generale vindt herverzekeraars hoog gewaardeerd

Société Générale is onlangs een aantal Europese herverzekeraars gaan volgen. De analisten stellen dat natuurrampen voor sterke koersreacties hebben gezorgd, maar dat een aantal aandelen binnen de sector nu eerlijk gewaardeerd zijn. Op basis van de consensus komt van deze herverzekeraars Swiss Re als beste uit de bus.

Société Générale heeft recent de herverzekeraars wereldwijd aan een onderzoek onderworpen. Volgens de analisten is de sector in zijn geheel de afgelopen periode ongekend gedaald, maar is het nog te vroeg om een bodem en omslag in de sector waar te nemen.

Société Générale is ondertussen begonnen met het volgen van Swiss Re, waarbij het advies is vastgesteld op ‘hold’ met een koersdoel van 85,40 Zwitserse frank. De analisten stellen vast dat de Zwitserse verzekeraar het sterkst heeft gereageerd op de ontwikkeling van natuurrampen. Het aandeel is volgens de Franse zakenbank nu eerlijk gewaardeerd.

Verkoopadviezen

Over zowel Münchener Rück als Hannover Rueck is Société Générale minder positief gestemd en is het advies vastgesteld op ‘sell’. De Franse zakenbank is van mening dat bij de nieuwe bedrijfscomponenten van Münchener Rück op korte termijn sprake is van risico’s voor de winst. Daarnaast zal het financiële resultaat als gevolg van de uitgebreide posities in laagrenderende Duitse obligaties onder druk blijven staan. Het koersdoel voor Münchener Rück van Société Générale is 145,50 euro.

Voor Hannover Rueck is de Franse zakenbank van mening dat de afhankelijkheid van de ontwikkeling van grote claims en aflopende vermogensactiva in 2015 een negatieve stempel drukt voor ’s werelds op twee na grootste herverzekeraar. Over het algemeen lijkt het aandeel volgens de analisten te hoog gewaardeerd en hanteren zij een koersdoel van 64,70 euro.

Swiss Re sectorfavoriet

Van de herverzekeraars blijkt dat op basis van de consensus Swiss Re het favoriete aandeel van analisten is, waarmee dit in de pas loopt met de opinie van Société Générale. Voor Swiss Re staan 9 koop-, 7 houd- en 5 verkoopadviezen uit en genereert dit een licht positieve consensus.

Gemiddeld hanteren analisten daarbij voor Swiss Re een koersdoel van 80,30 Zwitserse frank, wat wel een negatief verwacht rendement oplevert van 1,95%. Het koersdoel van Société Générale van 85,30 Zwitserse frank impliceert echter dat sommige analisten nog wel enig opwaarts potentieel voor het aandeel zien.