Philips neemt Volcano over, analisten niet enthousiast

Vandaag maakte Philips bekend het Amerikaanse Volcano voor 1,2 miljard dollar over te gaan nemen. Hiervan zal Philips 1 miljard dollar in contanten betalen. Het overnamebod komt neer op 18 dollar per aandeel. De raad van bestuur van Volcano is inmiddels akkoord met de overname en gaat het nu voorleggen aan de aandeelhouders.

Volcano is een relatief kleine niche-speler op het gebied van hightech gezondheidstoepassingen. Over 2013 boekte het bedrijf een omzet van 400 miljoen dollar. Door de overname wordt Philips op het gebied van ‘imaging’.

Corné van Zeijl van Actiam is vrij sceptisch over de overname van Philips . Van Zeijl duidt op de beperkte omzetten van Volcano in de laatste jaren. Deze overname past volgens Van Zeijl goed in rij met de eerdere duurdere overnames door Philips . ”Het zijn vooral de aandeelhouders van Volcano die blij zijn met deze overname” aldus van Zeijl.

Koersperformance Volcano afgelopen 5 jr versus S&P 500

Volcanophilips

We zien dat het aandeel Volcano al vanaf 2011 bezig is geweest met een forse daling. De S&P 500 (de paarse lijn) deed het fors beter in deze periode. Gisteren sloot het aandeel Volcano op 11,49 dollar. Het overnamebod van 18 dollar lijkt dan ook wel een knockout bod.

Analisten hebben vandaag geen advies- en of koersdoelwijzigingen doorgegeven.,/p>