Behoudendheid rondom Air Liquide

De franse industrieel gasproducent Air Liquide heeft wist met zijn resultaten over 2014 de marktverwachtingen te overtreffen, waarop diverse analisten hebben besloten hun koersdoel voor het aandeel opwaarts bij te stellen. Desondanks blijft de opinie van analisten Air Liquide behoudend.

De Britse zakenbank Barclays heeft zijn koersdoel voor Air Liquide verhoogd met 7 euro tot 121 euro, maar het advies laten staan op ‘equal weight’. Analist Andreas Heine heeft zijn verwachtingen voor de industriële gasproducent verhoogd op basis van de veranderingen in wisselkoersen.

Société Générale stelt in zijn rapport dat eenmalige effecten hebben bijgedragen aan de groei van de winst van de industriële gasproducent. Analist Peter Clark heeft zijn koersdoel verhoogd van 102 euro naar 115 euro, wat volgens hem gebaseerd is op de nieuwe waarderingsbasis van het aandeel voor 2015 en 2016. Het advies is blijven staan op ‘hold’.

Analiste Heidi Vesterinen van BNP Paribas stelt dat de industrieel gasproducent sterke marges heeft laten zien en daarmee zijn groei verdedigd. De vooruitzichten voor 2015 waren daarbij in lijn met de verwachtingen van de analiste, die haar koersdoel voor Air Liquide heeft verhoogd met 10 euro tot 118 euro en daarbij een ‘outperform-advies’ heeft uitstaan.

Laagste koersdoel

Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor Air Liquide verhoogd van 101 euro naar 110 euro, waarmee de Zwitserse zakenbank een van de laagste koersdoelen voor het aandeel heeft uitstaan. De bank verwacht dat de presentatie van de eerstekwartaalcijfers op 24 april een koersdrijver kan zijn. Voorlopig wordt voor het aandeel door Credit Suisse een ‘neutral-advies’ gehanteerd.

Consensus Air Liquide

Voor het aandeel staat momenteel slechts 1 verkoopadvies uit, terwijl er 11 houd- en 6 koopadviezen zijn afgegeven. De consensus is daardoor licht positief, maar hieruit komt ook naar voren dat analisten vrij behoudend zijn over het aandeel.

Met een gemiddeld koersdoel van 110,83 euro verwachten analisten dat de koers in de komende periode zal dalen met 3,5%. Recent afgegeven koersdoelen liggen daarbij over het algemeen wel boven en rond het niveau van 121 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 5,2%.