Total Fina Elf in Franse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Total Fina Elf

Beleggers in het aandeel Total Fina Elf kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Total Fina Elf nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,03 euro. Total Fina Elf's dividendrendement komt neer op 6,06 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Total Fina Elf

De omzet van Total Fina Elf over dit jaar komt uit op 208,44 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 184,11 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Total Fina Elf in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 14,27 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5,41 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 9,25 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 57 euro

RBC Capital Markets, HSBC en Independent Research gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Total Fina Elf's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 126,08 miljard euro. Het aandeel Total Fina Elf was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Total Fina Elf 12 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 45 en de 57 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 33 procent hoger.

Om 10.23 staat het aandeel 0,38 procent lager op 50,02 euro.

Historische koersen Total Fina Elf afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek totalfinaelf

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.