4 koopwaardige technologiegiganten met aantrekkelijk dividendrendement

Merrill Lynch heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin Amerikaanse technologiegiganten worden belicht die niet alleen koopwaardig zijn vanwege de huidige waardering en groeimogelijkheden, maar ook vanwege het dividendrendement dat zij momenteel bieden. Op basis daarvan komen onder meer Cisco, Infosys, KLA-Tencor en Qualcomm bovendrijven.

Cisco

Cisco is een van de grootste technologiebedrijven dat genoteerd staat op Wall Street . Eerder dit jaar won het bedrijf een belangrijk contract om het volgende netwerk van Verizon Comm. te realiseren. Ook al is dit een van de kleinere activiteiten die Cisco momenteel ontplooit, zien analisten het winnen van dit contract als een belangrijke groeidrijver voor de divisie van het bedrijf.

Analisten stellen verder te rekenen op een dubbelcijferige orderstroom voor Cisco’s Meraki Cloud Services. Diverse marktvorsers rekenen op een jaarlijkse groei van 50-70% voor dit onderdeel.

Merrill Lynch hanteert voor Cisco een koersdoel van 30 dollar.

Cisco staat momenteel op een koers-winstverhouding van 15,9, terwijl er een dividendrendement van 3% wordt geboden. Aandeelhouders realiseerden over de afgelopen maanden een koersrendement van 25,2%.

Infosys

Dit aandeel heeft een solide jaar achter de rug en de recente winstneming van beleggers biedt volgens analisten een prima instapmoment.

Infosys is marktleider op het gebied van consulting, technologie en outsourcing oplossingen. Het biedt klanten in meer dan 30 landen wereldwijd om hun bedrijf te transformeren en te profiteren van technologische toepassingen.

Merrill Lynch heeft voor Infosys een koersdoel uitstaan van 20,50 dollar.

Aandeelhouders ontvangen momenteel een dividendrendement van 1,7%, terwijl aandeelhouders over het afgelopen jaar een koersrendement boekten van 19,1%.

KLA-Tencor

Een herstel van de semiconductorsector in het najaar van 2015 en heel 2016 kan een grote rol spelen voor marktleider KLA-Tencor , zo stelt Merrill Lynch vast. KLA-Tencor is marktleider op het gebied van Proces Control en Yield Management oplossingen.

Diverse analisten stellen dat de solide fundamentele waarde voor producten als 3D NAND en DRAM zullen resulteren in meer orders en een omzetgroei voor KLA-Tencor , die vooral in 2016 aan kracht zal winnen. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd om zijn werknemersbestand met 10% te reduceren, wat naast een kostenbesparing ook moet resulteren in meer focus van de activiteiten.

Merrill Lynch heeft voor KLA-Tencor een koersdoel uitstaan van 65 dollar.

KLA-Tencor biedt aandeelhouders momenteel een dividendrendement van 3,9%. De koers staat op nagenoeg hetzelfde niveau als een jaar geleden, terwijl de koers-winstverhouding 17,8 bedraagt.

Qualcomm

Qualcomm heeft dit jaar tot dusver slechter gepresteerd dan de markt. Het aandeel is echter nog altijd geliefd bij analisten, maar staat onder druk van de activistische aandeelhouder Jana Partners om zijn chipdivisie af te stoten. Daarnaast wil Jana dat Qualcomm zijn kosten terugbrengt, zijn aandeleninkoopprogramma versnelt en zijn management van vers bloed voorziet.

Het koersdoel voor Qualcomm is door Merrill Lynch vastgesteld op 80 dollar.

Het aandeel staat momenteel op een koers-winstverhouding van 13,7, terwijl er een dividendrendement wordt geboden van 3,2%. Over de afgelopen 12 maanden incasseerden beleggers een negatief koersrendement van 15%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.