Cisco blijft op houden bij ABN Amro: klein concurrentievoordeel

Het advies voor het aandeel Cisco blijft bij de analisten van ABN AMRO op houden staan bij een koersdoel van 48 dollar. Recent werd bekend dat er kinken in de kabel zijn omtrent de overname van Acacia door Cisco. De overname van Acacia zou Cisco goed kunnen helpen bij het verhogen van de snelheden van haar netwerkapparatuur.

Overname Acacia in Q1 aldus ABN AMRO

"De nieuwe overeenkomst zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van boekjaar 2021 worden afgerond. We hebben de hogere overnameprijs in ons rekenmodel verwerkt. Het verandert niets aan onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Cisco van 48 dollar. We beschouwen het aandeel als enigszins ondergewaardeerd" zo stellen de analisten.

Verwachtingen Cisco

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Jose volgens de analisten uit op 48,8 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 49,3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Cisco Systems Bay area ©

Cisco Systems
Cisco Systems


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 13,36 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,17 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 14,24.

Fors dividend Cisco Systems

De consensus van het dividend ligt op 1,45 dollar per aandeel. Cisco Systems 's dividendrendement komt neer op 3,21 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 0,42 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 2 april een interim-dividend van 37 cent uit zal gaan keren.

Laatste analistentaxaties rond de 54 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Deutsche Bank , Berenberg en DeGroof Petercam.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 191,89 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 5 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 50 dollar.

Historische koersen aandeel Cisco Systems

aandelenanalyse ciscosystems

Klikt u hier voor dividend aandeel Cisco Systems. Het aandeel sloot donderdag op 45,15 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.