Analisten verwelkomen overnamestrategie Aalberts

Aalberts Industries kondigde de afgelopen weken een tweetal overnames aan, die ondanks de grootte volgens analisten prima passen in de strategie van het bedrijf. Sommige analisten zijn zelfs zo te spreken over de stappen die de industrieel dienstverlener heeft gezet, dat zij hun taxaties voor het aandeel opwaarts hebben bijgesteld.

Aalberts Industries kondigde op 18 januari de overname aan van Ushers Machine & Tool Co, een Amerikaanse dienstverlener in de elektriciteitsproductie met een jaaromzet van 40 miljoen euro. De overname is gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten en per 1 januari zijn de resultaten van Ushers door Aalberts geconsolideerd.

KBC Securities stelt dat de overname klein is, maar wel in de strategie van Aalberts Industries past om zijn positie op de energiemarkt te versterken. De overname voegt volgens de analisten ongeveer 1,5% aan opbrengsten toe en voor ongeveer 2 eurocent bij aan de winst per aandeel. KBC Securities hanteert voor Aalberts een ‘hold-advies’ met een koersdoel van 32 euro.

Niet langer op verkooplijst

Op 16 februari kondigde Aalberts Industries de overname van Schroeders Industries aan, dat goed is voor een jaaromzet van 13 miljoen dollar. Aalberts wil met de overname de mondiale positie van zijn divisie Industrial Controls in de markt voor drankautomaten versterken. De resultaten zijn vanaf 1 februari opgenomen in de boeken van Aalberts en er is niet bekendgemaakt hoeveel er voor Schroeders is betaald.

SNS Securities heeft op dezelfde dag nog het advies voor Aalberts verhoogd van ‘reduce’ naar ‘neutral’, omdat de overname van Schroeders Industries het bedrijf toegang verschaft tot nieuwe technologieën en markten.

Daarnaast past de grootte van de overname volgens SNS Securities prima in de strategie van Aalberts, omdat het bedrijf soortgelijke overnames ook in het verleden al vaker heeft gedaan. Vanwege de omvang zal de deal volgens de analisten geen materiële impact hebben op de winstontwikkeling van Aalberts Industries.

Al met al biedt de huidige waardering van het aandeel weinig neerwaartse risico’s volgens SNS Securities, waardoor een verkoopadvies niet langer gerechtvaardigd is. Het koersdoel is onveranderd gelaten op 27,50 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.