Aandeel Wells Fargo aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Wells Fargo

Beleggers in het aandeel Wells Fargo kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Wells Fargo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,84 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3,85 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen Wells Fargo

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 85,21 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 86,41 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wells Fargo in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 22,04 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Wells Fargo's resultaat per aandeel op een winst van 4,9 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9,75 te liggen.

Laatste analistentaxaties rond de 166 dollar

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Keefe Bruyette & Woods, KBC Securities en Morgan Stanley.

Wells Fargo's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 233,77 miljard dollar. Het aandeel Wells Fargo bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Wells Fargo 5 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 43 en de 60 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 144 procent hoger.

Het aandeel sloot woensdag op 47,79 dollar.

Historische koersen aandeel Wells Fargo

fundamantele data wellsfargo

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.