Wells Fargo krijgt upgrade van Raymond James

De upgrade naar outperform (bij een koersdoel van 32 dollar) zette het aandeel Wells Fargo de afgelopen week geen windeieren. Het aandeel spoot na de opwaardering ruim 8 procent omhoog naar 28,45 dollar. Naast de upgrade was er ook nog een stimulans door de herverkiezing van Janet Yellen als nieuwe FED-voorzitter. Dit nieuws zette ook Citigroup , Bank of America en JP Morgan hoger.

De analisten van Raymond James stellen dat Yellen waarschijnlijk positief voor de economie zal zijn. Yellen zou de status van de economie prefereren boven extra toezicht voor de banken.

De omzet van het bedrijf uit San Francisco over dit jaar komt uit op 72,46 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 85,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wells Fargo in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,56 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 34 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 84,09.

Fors dividend Wells Fargo

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,22 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 4,27 procent te liggen. Van de sector worden geen dividenden verwacht. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 24 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 130,98 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 45 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 55 dollar.

Historische koersen aandeel Wells Fargo

aandelenanalyse wellsfargo

Klikt u hier voor dividend aandeel Wells Fargo. Om 19.10 stond het aandeel 0,45 procent lager op 28,59 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.