Mogelijke fusie tussen Deutsche Börse en LSE

Deutsche Börse en de London Stock Exchange (LSE) zouden volgens bronnen van persbureau Reuters bezig zijn met fusie. Analisten zouden zo’n samenvoeging voor Deutsche Börse verwelkomen en hebben de afgelopen dagen hun advies voor het aandeel op ‘kopen gezet’ met koersdoelen die rond de 88 euro liggen.

Reuters meldde dinsdag dat beursuitbaters Deutsche Börse en London Stock Exchange aan het overwegen zijn om te fuseren. De gesprekken bevinden zijn naar verluidt nog in een pril stadium, en vooralsnog zijn er vanuit beide kampen nog geen reacties binnengekomen.

Vorige week nog sprak Deutsche Börse de doelstelling uit om een van de twee belangrijkste spelers te worden in de sectoren waarin het actief is. Dit werd gedaan na de bekendmaking van de resultaten over heel 2015, waarbij het bedrijf een groter dan verwachte dividendverhoging aankondigde.

Concurrenten die worden genoemd zijn CME en ICE voor derivaten, terwijl DTCC en Euroclear concurreren met Deutsche Börse’s Clearstream activiteiten. Een fusie met London Stock Exchange zou de positie hierin kunnen versterken.

Daarnaast heeft Deutsche Börse aangegeven dat de focus blijft liggen op omzetgroei en het terugbrengen van de kosten, iets wat eveneens door een fusie gerealiseerd kan worden.

Koopadviezen

Equinet heeft in ieder geval op 22 februari het advies voor Deutsche Börse op ‘accumulate’ gezet met daarbij een koersdoel van 88 euro. Volgens de analisten is het aandeel niet duur, terwijl de strategische initiatieven van het bedrijf in de komende jaren kunnen bijdragen aan de winstgroei.

UBS is op 23 februari gestart met het volgen van Deutsche Börse met een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 88,30 euro. De beursuitbater zou volgens analist Michael Werner kunnen profiteren van wijzigingen in de regelgeving. Het potentieel is nog niet in de koers van het aandeel verwerkt, aldus de analist die tegelijkertijd zijn winstverwachtingen voor 2016 en 2017 heeft verhoogd. Het koersdoel van UBS is vastgesteld op 88,30 euro.

Analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.