Aandeel ING Groep aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend ING Groep

Beleggers in het aandeel ING Groep kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel ING Groep nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,7 cent. ING Groep's dividendrendement komt hiermee op 6,16 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen ING Groep

Morgen zal het Nederlandse ING Groep met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De omzet van ING Groep over dit jaar komt uit op 18,37 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 18,67 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ING Groep in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 5,2 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,34 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8,48 te liggen.

Actuele koersdoelen nabij de 14 euro

Goldman Sachs, KBC Securities en Citigroup gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ING Groep's totale beurswaarde 44,12 miljard euro. Het aandeel ING Groep was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel ING Groep 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 14 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 109 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 11,36 euro.

Historische beurskoersen aandeel ING Groep

beurskoers inggroep

ING Groep obligaties

Voor diegene die willen meeprofiteren van de groei die ING Groep doormaakt, zijn er diverse mogelijkheden. Het direct inkopen van het aandeel (NL0011821202) via een online broker is een eerste voor de hand liggende methode. Om transactiekosten te beperken is er als tweede optie de ING Groep obligatie (NL0000116127 of NL0000113587). Deze obligaties van ING Groep zijn onderdeel van de Kernselectie van DEGIRO. Financiële vergelijkingssite Bankr heeft positieve ervaringen met DEGIRO en heeft een DEGIRO review pagina opgezet waar meer details gedeeld worden. Bank vindt dat DEGIRO een voordelige manier aanbiedt om ING Groep obligaties onderdeel te malen van een portefeuille. Voor iedere koop vanaf €1000 gelden er namelijk geen transactiekosten bij DEGIRO.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.