Analisten hoopvol over Staples ondanks mislukte fusie

De koers van Staples is recent fors gedaald nadat bekend werd dat de beoogde fusie met Office Depot werd geblokkeerd. Sommige analisten vinden het aandeel echter juist nu koopwaardig, terwijl er ook geruchten zijn dat investeringsmaatschappijen gaan proberen de activiteiten van de Amerikaanse kantoorartikelenleverancier over te nemen.

Op 10 mei werd bekend dat Staples en Office Depot de fusie afblazen, nadat de federale rechter een combinatie van de twee bedrijven blokkeerde. De deal ter waarde van 6,3 miljard dollar zou volgens de rechter schadelijk zijn voor de consument.

De bedrijven besloten vervolgens geen procedure aan te spannen en vernietigden de overeenkomst op 16 mei.

Staples koopwaardig

Op 23 mei heeft Bank of America Merrill Lynch zijn advies voor Staples verhoogd naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 10 dollar.

De Amerikaanse zakenbank ziet opwaarts potentieel doordat Staples zijn retail voetafdruk verkleint en kijkt naar mogelijkheden om zijn verliesmakende Europese activiteiten af te stoten. Deze weg wordt volgens de analisten ingeslagen nu de fusie met Office Depot mislukt is.

Wel wijzen de analisten op de risico’s van de afnemende vraag voor papier, inkt en toners, terwijl de concurrentiedruk van met name Amazon.com verder toeneemt.

Tegelijkertijd maakte de Londense Sunday Times bekend dat uitkoopmaatschappijen door Staples zijn gepolst of zij interesse hebben om Europese activiteiten over te nemen.

De koers van Staples is hierdoor licht hersteld, nadat het afblazen van de fusie met Office Depot in korte tijd leidde tot een koersdaling van ruim 22% tot 8,02 dollar, het laagste koersniveau in ruim 17 jaar tijd. Inmiddels noteert het aandeel op een koers van 8,64 dollar, wat nog altijd 44,4% lager is dan een jaar geleden en 8,7% ten opzichte van begin dit jaar.

Staples staat op een koers-winstverhouding van 9,1 en biedt een dividendrendement van 5,6%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.