Randstad vs Adecco

De analisten van UBS hebben dinsdag hun taxaties voor de uitzenders Randstad en Adecco opwaarts bijgesteld omdat zij de recente koersdalingen overdreven vinden. Randstad is tevens door de analisten op hun lijst van favoriete aandelen geplaatst. Door de recente koersdalingen zijn beide aandelen volgens analisten koopwaardig geworden.

Door onze redactie

Randstad op favorietenlijst
De analisten van UBS hebben het advies voor Randstad verhoogd van neutral naar buy, waarbij het aandeel tevens is opgenomen in de ‘Key Call List’. De analisten stellen dat de recente koersdalingen overdreven zijn, waarop de analisten zich baseren op een continue conjunctuurherstel zonder tegenslag.

De analisten vinden dat Randstad overtuigt met zijn geografische bezetting en slanke structuur. Het koersdoel is door de analisten vastgesteld op 42 euro.

Niet duur
Het advies voor Adecco is door de analisten van UBS verhoogd van sell naar neutral, waarbij zij een koersdoel hanteren van 54 CHF. De analisten vinden het aandeel niet duur, nadat de koers eind april 10% is achtergebleven ten opzichte van de FtseEurofirst-300- Index . Naar aanleiding van de reorganisatie van de Franse bedrijfsbelasting hebben de analisten hun taxaties voor de EIBTA verhoogd met ongeveer 25-35%. Randstad vs Adecco
Op dit moment staan er voor Randstad 14 koop-, 5 houd- en 6 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Gezien de taxatieverhoging van onder meer UBS kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel aan de beterende hand is.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 39,48 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 28,59%. Dit relatief hoge rendement is onder meer te danken aan de recente koersdaling van het aandeel. Stond de koers halverwege april nog op ongeveer 42 euro, in de afgelopen maanden is de koers in stappen gedaald naar het huidige niveau van 30,70 euro, een verlies van ongeveer 27%.

Voor Adecco staan 12 koop-, 2 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus ook overwegend positief is. Ook hierbij mag aangemerkt worden dat door de adviesverhoging van de analisten van UBS het sentiment is verbeterd, al zijn de analisten nog steeds behoudend over het aandeel.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 67,08 CHF, wat een opwaarts potentieel oplevert van 35,40%. Dit is meer dan wat analisten voor Randstad gemiddeld verwachten. Wordt er gekeken naar het koersverloop van het aandeel in dezelfde periode, oftewel van halverwege april tot en met nu, er ook hier sprake is van een forse koersdaling. Stond de koers van het aandeel halverwege april nog op ongeveer 67 CHF, inmiddels is deze gedaald naar 49,54 CHF, een verlies van ongeveer 26%. Dit is in lijn met het koersverlies wat Randstad de afgelopen periode leed.

Gesteld kan worden dat analisten door de relatief forse koersdaling van beide aandelen in de afgelopen maanden weer voldoende opwaarts potentieel zien. Dit is voor Adecco iets meer dan voor Randstad , maar de consensus voor Randstad is daarentegen weer iets positiever. Beide aandelen zijn voor analisten echter koopwaardig.