Barclays positief over KPN

De analisten van de Britse zakenbank Barclays hebben recent een onderzoek gedaan naar de Europese telecomsector en aan de hand daarvan hun taxaties voor verschillende aandelen aangepast. Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat KPN het afgelopen kwartaal goed heeft gepresteerd, wat beaamd wordt door andere analisten.

Door onze redactie

Prestaties
Uit het onderzoek van Barclays blijkt dat in het tweede kwartaal van 2010 dat Duitse en Noord-Europese telecombedrijven het beste hebben gepresteerd. In dit verband hebben Deutsche Teelekom, BT en Nordics een positieve koersontwikkeling doorgemaakt.

In Zuid-Europa hebben telecombedrijven juist last van kostenbesparende maatregelen door de regeringen aldaar, wat een last is voor de markt. Bedrijven die hier de dupe van zijn, zijn onder meer Telefonica en Portugal Telecom.

Koersdoel verlaagd
Voor Vodafone hebben de analisten het koersdoel verlaagd van 174 GBp naar 171 GBp, waarbij het advies blijft gehandhaafd op overweight. De analisten wijzen erop dat de koers van Vodafone is achtergebleven op die van zijn continentale concurrenten en zien daarom nog opwaarts potentieel.

De analisten hebben voor KPN een overweight-advies uitstaan met een koersdoel van 14,25 euro, terwijl foor France Telecom een equal-weight-advies uitstaat met daarbij een koersdoel van 19,25 euro.

Favoriet
KPN is bij meerdere analisten favoriet. Zo stelden de analisten van Deutsche Bank recent dat KPN het best geprijsd is binnen de sector en het meest duidelijk is over de besteding van het kapitaal. De analisten verlaagden wel het koersdoel van 15,25 euro naar 12,50 euro omdat zij minder opwaarts potentieel zien, maar handhaafden hun koopadvies.

In totaal staan er momenteel 19 koop-, 5 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Wordt er gekeken naar recent afgegeven adviezen kan gesteld worden dat het sentiment erg positief is.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 13,39 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 27,17%. De koersdoelen liggen echter wel ver uiteen. Zo hebben de analisten van Deutsche bank een koersdoel uitstaan van 12,50 euro, terwijl de analisten van Goldman Sachs recent hun koersdoel vaststelden op 16,60 euro.