Acomo outperformt Nederlandsebeurs al jaren, analisten verwachten recordomzetten

Acomo outperformt al jaren

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorme winst van 439 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar zo'n 37 procent. Andere sterk presterende vakgenoten zijn o.a. Acomo , Helen of Troy Limited en Winmark Corp. Ook over het afgelopen jaar staat het aandeel in de plus (+1 procent).

Historische koersen Acomo afgelopen 10 jaar

Acomoaandeel

Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel Acomo op een winst van bijna 5 procent. Gemiddeld verloren de aandelen uit de handelssector de voorbije 12 maanden circa 3 procent. Op 5-jaarsbasis deed het aandeel het met een winst van 143 procent beter dan haar sector. De Nederlandse aandelen wonnen circa 5 procent de afgelopen 12 maanden.

Analisten verwachten meer omzet

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 688 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 681,58 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Acomo in beeld plus taxaties 2016

Acomoomzetten

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 35 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,47 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,86.

2011 beste jaar, 2009 slechtste jaar

Acomobeurskoersen

De bovenstaande matrix toont Acomo 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Het jaar 2009 is (sinds 2008 gemeten) met een koersverlies van 20 procent het slechtste jaar. 2011 is tot nu toe met een winst van 107 procent het beste jaar voor het aandeel. Wie het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 4,25) euro heeft nu een koerswinst van 448 procent.

Het aandeel Acomo wordt door 1 analist gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 25 euro. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 23,31 euro.

Fors dividend Acomo

De consensus van het dividend ligt op 1,1 euro per aandeel. Acomo 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,72 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de handelssector ligt op 1,78 procent.

Historische dividenden en dividendrendementen Acomo Acomodividend

De grafiek hier boven toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers. De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 448 procent.

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 6,95 per jaar behoorlijk te noemen. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op een aanzienlijke 71 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger behoorlijk zwaarwegend.

Kerncijfers sector handelsbedrijven

Handelshuizen


Acomo 's boekwaarde/koers staat op momenteel op 0,3. De aandelen uit de handelssector noteren op dit moment met een CAPE van 11.57. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Acomo 's marktkapitalisatie 559,11 miljoen euro.

Om 13.54 staat het aandeel 0,73 procent lager op 23,31 euro. Dit komt neer op 17 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.