Acomo zet opmars voort

Noten- en zadenhandelaar Amsterdam Commodities ( Acomo ) heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. Alle groepsmaatschappijen en de vorig jaar overgenomen activiteiten presteerden sterk en droegen bij aan de fors gestegen winst, zo maakte Acomo woensdag bekend. Het bedrijf heeft wel iets last van de lage stand van de dollar ten opzichte van de euro.

De totale nettowinst kwam over de eerste zes maanden van 2011 uit op 11,7 miljoen euro. Dit bedrag bestaat uit een winst van 5,4 miljoen euro vóór de acquisities (een stijging van 19 procent ten opzichte van 2010) en een winst van 6,3 miljoen uit de overgenomen activiteiten die in 2010 slechts twee maanden meetelden. De winst per aandeel steeg met 46 procent.

Acomo splitst de omzet uit per activiteit. De grootste bijdrage werd geleverd door specerijen- en notenhandel Catz International die een omzet van 104,5 miljoen euro behaalde, een stijging van 38 procent ten opzichte van vorig jaar.

Activiteiten Verenigde Staten
Verscheidene activiteiten van Acomo bevinden zich in de Verenigde Staten, zoals zadenproducent Red River Commodities . De resultaten hiervan werden licht negatief beïnvloed door de lagere dollarkoers ten opzichte van de euro, zo meldde de onderneming.

Acomo zegt ,,positief gestemd'' te zijn over het resultaat van de groep voor het hele jaar. Het bedrijf zegt wel dat extreme weersomstandigheden, onder meer in de VS, de komende maanden effect zullen hebben op de resultaten.