Ross Stores op recordjacht aldus analisten

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Ross Stores met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 12,63 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 11,94 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ross Stores in beeld plus taxaties 2016

Rossstores

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,07 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,71 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,83 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,54 cent verwacht. Ross Stores 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,87 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op 1,40 procent.

Laatste koersdoelen rond de 59 dollar

Het aandeel Ross Stores wordt door 3 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 59,33 dollar. Dit is circa 5 procent minder dan de huidige beurskoers van 61,87 dollar. Nomura Securities, RBC Capital Markets en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ross Stores 's marktkapitalisatie 24,89 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 61,87 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.