Analisten vinden koopadvies Unibail-Rodamco gerechtvaardigd

Unibail-Rodamco kwam afgelopen woensdag met zijn resultaten over het afgelopen halfjaar. Waar analisten de halfjaarcijfers weinig inspirerend vonden, waren zij zeer te spreken over de dividenduitkering die het vastgoedfonds aankondigde. Mede daarom vinden sommige analisten het koopadvies gerechtvaardigd.

Door onze redactie

Moedige stap
De analisten van Berenberg verwelkomen het besluit van Unibail-Rodamco om 20 euro per aandeel uit te keren, wat dus neerkomt op een totaal van 1,8 miljard euro. Het is volgens de analisten een moedige stap om vrijwillig de schuld te laten oplopen. De markt zou de uitbetaling ook kunnen zien als een gebrek aan groeimogelijkheden. Berenberg hanteert voor het aandeel een hold-advies met daarbij een koersdoel van 155 euro.

Outperform-advies gerechtvaardigd
CA Cheuvreux heeft voor Unibail-Rodamco een outperform-advies uitstaan, terwijl het koersdoel is vastgesteld op 158,60 euro. Analist Bruno Duclos stelt in zijn researchrapport dat de halfjaarcijfers van het vastgoedconcern in lijn waren met zijn verwachtingen. De beloofde terugbetaling van 20 euro per aandeel en de fundamentele kracht van de onderneming rechtvaardigen volgens hem het outperform-advies.

Beter dan verwacht
Voor de analisten van JP Morgan waren de resultaten van Unibail-Rodamco beter dan verwacht, vooral dankzij de sterke opwaardering van het vastgoed met 4,7%. Verder stellen de analisten dat de operationele resultaten boven verwachting waren bij de kantoren en conform verwachting bij de winkelcentra. Tot slot vinden de analisten de uitkering van 20 euro per aandeel aan de aandeelhouders een kers op de taart en iets waar zij op hadden gehoopt.

De analisten vinden Unibail-Rodamco dan ook één van de beste vastgoedfondsen in Europa en volgens hen zou het aandeel daarom in elke portefeuille niet misstaan. JP Morgan heeft dan ook een overweight-advies uitstaan voor Unibail-Rodamco.

Discipline
De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stellen dat de eerstehalfjaarcijfers van Unibail-Rodamco laten zien dat het management zeer veel discipline heeft, zowel strategisch als financieel. Daarnaast laat de groei van de vergelijkbare huurinkomsten van 1,8% volgens de analisten zien dat de portefeuille van het vastgoedfonds veerkrachtig is.

Tot slot zijn de analisten van mening dat Unibail-Rodamco de financiële kracht heeft om zijn pijplijn te blijven financieren en zijn portefeuille verder te verbeteren. Goldman Sachs hanteert dan ook een buy-advies voor het aandeel en heeft het tevens op zijn Conviction Buy List staan, waarbij een koersdoel wordt gehanteerd van 174 euro.

Goed kapitaalmanagement
De analisten van UBS wijzen vooral op de teruggave van kapitaal aan de aandeelhouders, dat volgens hen meer inspiratie biedt dan de halfjaarresultaten. Volgens hen zijn deze namelijk geflatteerd door een belastingbate. De terugkerende winst per aandeel voor belastingen daalde 3%, aldus de analisten.

Zij vinden dat het aanscherpen van de schuldpositie door de kapitaalteruggave van 1,8 miljard euro nu de markt begint te herstellen goed kapitaalmanagement. De koopkansen zijn mogelijk beperkt, maar de ontwikkelingspijplijn biedt volgens de analisten een aantrekkelijke bron van groei. Zij hanteren daarom een buy-advies met daarbij een koersdoel van 149 euro.

Consensus
Er staan voor het aandeel 1 verkoopadvies, 9 houd- en 11 koopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 153,54 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ongeveer 9,60%.