AT&T: Amerikaanse dividendartistocraat met katalysatoren

AT&T mag gezien worden als een echte dividendaristocraat waarvan de koers de afgelopen periode aanzienlijk is opgelopen, wat diverse analisten heeft doen besluiten om hun taxaties voor het aandeel zowel opwaarts als neerwaarts bij te stellen. Ondertussen biedt het aandeel een relatief hoog dividendrendement.

AT&T is naast een belangrijke speler in de Amerikaanse telecom ook de grootste aanbieder van betaalde tv-kanalen dankzij de vorig jaar afgeronde overname van DirecTV. Het klantenbestand van het conglomeraat is gevestigd in de Verenigde Staten en 11 landen in Zuid-Amerika. In de Verenigde Staten biedt AT&T naar verluidt het beste en betrouwbaarste 4G LTE netwerk, terwijl er voor Zuid-Amerika en dan met name Argentinië wordt gekeken naar investeringsmogelijkheden om de positie verder te versterken.

Katalysatoren aanwezig

De koers van AT&T staat ten opzichte van begin 2016 bijna 20% hoger, terwijl op jaarbasis de koers een winst van 34,4% heeft geboekt. Jefferies wijst er echter op dat de koers van AT&T afgelopen maand is gedaald met meer dan 10% en dit een mooi instapmoment biedt. Op korte termijn zijn er volgens de analisten namelijk diverse katalysatoren aanwezig die de vraag voor het netwerk zullen aanjagen. Dit zijn DirecTV Now en Mobile, Data-Free TV voor DirecTV en een toenemende penetratie van ongelimiteerde databundels.

Jefferies is van mening dat AT&T goed gepositioneerd is om te voldoen aan deze toenemende datavraag dankzij de extra LTE capaciteit die beschikbaar is en de mogelijkheid om verder uit te breiden.

Jefferies hanteert voor AT&T een koopadvies met daarbij een koersdoel van 48 dollar.

Dividendaristocraat

Toch heerst er ook enige verdeeldheid onder analisten. Zo verhoogde HSBC op 26 september het advies voor AT&T van ‘reduce’ naar ‘hold’, terwijl Vetr op dezelfde dag het advies juist verlaagde van ‘buy’ naar ‘hold’.

AT&T staat momenteel op een koers-winstverhouding van 18,6 en biedt een dividendrendement van 4,7%. AT&T mag daarbij gezien worden als een dividendaristocraat, aangezien zij over de afgelopen 25 jaar het dividend continu hebben verhoogd.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.