Analisten gaan uit van superjaar voor Gerresheimer

Gerresheimer zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,5 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,38 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gerresheimer in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/1376-gerresheimer'> Gerresheimer  </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 129 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,13 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,44 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,01 euro. Gerresheimer 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,33 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een magere 0,68 procent.

Laatste koersdoelen rond de 75 euro

Het aandeel Gerresheimer wordt door 12 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 74,88 euro. Dit is circa 1 procent minder dan de huidige beurskoers van 76,15 euro.

Deutsche Bank, Commerzbank en DZ Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gerresheimer 's marktkapitalisatie nu 2,39 miljard euro.

Om 16.07 staat het aandeel 1,38 procent lager op 76,15 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.