NetFlix op recordjacht aldus analisten

Maandag komt het Amerikaanse bedrijf NetFlix met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van NetFlix over dit jaar komt uit op 8,74 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 6,78 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2016

Netflix internet company 2016

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 126 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 28 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 357,96 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 0,28 procent.

Laatste koersdoelen rond de 85 dollar

Het aandeel NetFlix wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 107,62 dollar. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige beurskoers van 100,23 dollar.

Deutsche Bank, Jefferies & Co. en Dolmen gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Het aandeel sloot donderdag op 100,23 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.