TomTom in beeld (update)

Dinsdagmorgen is TomTom met een omzetwaarschuwing gekomen voor het hele jaar. Voorlopige prognoses wijzen uit dat de producent van navigatiesystemen een tegenvallende omzet heeft behaald in het eerste kwartaal van 2008. Hierdoor is de eerdere omzetprognoses voor 2008 verlaagd. Vorige week kwam concurrent Garmin ook al met soortgelijk nieuws naar buiten.

Vorige week maakte de Amerikaanse fabrikant van systemen voor satellietnavigatie Garmin al bekend dat zijn omzet in het eerste kwartaal zal dalen met 40% - 50% vergeleken met het kwartaal daarvoor. Over geheel 2008 denkt Garmin wel meer omzet te boeken uit de verkoop van zijn apparaten.

Nieuwe voorzitter
TomTom krijgt op 23 april 2008 een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Na de algemene vergadering van aandeelhouders die op dezelfde dag gehouden wordt, zal Andrew Browne terugtreden en vervangen worden door Karel Vuursteen, die sinds april 2007 lid is van de raad van commissarissen.

Uitgebreide analyse
Analist.nl heeft voor u een analyse uitgevoerd voor het aandeel TomTom . In deze analyse wordt uitgebreid ingegaan op de value drivers van TomTom .

De volledige analyse is terug te vinden op AnalistPro. Klik hier om u aan te melden of in te loggen.