Analistenkorps rekent op omzetgroei Citigroup

Maandag zal het Amerikaanse Citigroup haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De omzet van Citigroup over dit jaar komt uit op 73,92 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 72,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 16,92 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 7,49 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 9,56.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,93 dollar. Citigroup's dividendrendement ligt dus op 2,7 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 49 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 76 dollar

De meest recente adviezen voor de bank zijn afkomstig van Berenberg, JP Morgan en Morgan Stanley.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Citigroup' nu rond de 184,03 miljard dollar. Het aandeel Citigroup was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Citigroup 7 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 48 en de 75 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 71,61 dollar.

Historische beurskoersen Citigroup

aandelenanalyse citigroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.