Analisten rekenen op recordjaar Akamai

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Akamai haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Akamai over dit jaar komt uit op 2,31 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,2 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 445 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,56 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22,53.

De consensus van de analisten luidt dat Akamai geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 0,28 procent.

Laatste koersdoelen rond de 58 dollar

Het aandeel Akamai wordt door 4 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 58,5 dollar. Dit is circa 3 procent meer dan de huidige beurskoers van 57,67 dollar.

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs (kopen, 43,00 dollar), Robertson Stephens (kopen, 60,00 dollar) en Deutsche Bank (kopen, 72,00 dollar).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Akamai 's marktkapitalisatie 10,22 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 57,67 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.