Analisten verwachten over 2020 stijgende omzet Akamai

Akamai publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 3.18 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 2.89 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 854 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.2 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 22.05 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0.09 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 18.68 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 19 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 75 en de 125 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Akamai

fundamenteel onderzoek akamai

Klikt u hier voor dividend aandeel Akamai. Het aandeel sloot vrijdag op 114.67 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.