Coca-Cola in top Amerikaanse dividendrendementen

Fors dividend Coca-Cola

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Coca-Cola nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,39 dollar verwacht. Coca-Cola 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,27 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een magere 1,05 procent.

Historische dividendrendementen Coca-Cola

Dividendcocacola

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Coca-Cola haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van Coca-Cola over dit jaar komt uit op 41,66 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 44,29 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 8,34 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,91 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,28 uit.

Laatste koersdoelen rond de 42 dollar

Het aandeel Coca-Cola wordt door 10 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 47 dollar. Dit is circa 11 procent meer dan de huidige beurskoers van 42,56 dollar.

Societe Generale , Independent Research en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Coca-Cola 's marktkapitalisatie 184,03 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 42,56 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.