Coca-Cola in top Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Coca-Cola nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.64 dollar. Coca-Cola 's dividendrendement komt neer op 3.29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een magere 0.36 procent.

Historische dividendrendementen Coca-Cola

Coca-Cola zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Atlanta volgens de analisten uit op 33.02 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 37.27 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Coca-Cola Nederland Rotterdam ©

Coca-Cola
Coca-Cola


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 8.2 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Coca-Cola 's resultaat per aandeel op een winst van 1.9 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 26.27 uit.

Recente koersdoelen rond de 55 dollar

JP Morgan, Deutsche Bank en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 213.06 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 14 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 60 dollar.

Historische koersen Coca-Cola 2007-2020

financiële analyse coca-cola

Klikt u hier voor dividend aandeel Coca-Cola. Het aandeel sloot maandag op 49.92 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.