Momenteel zeer fors dividend Euronav

Fors dividend Euronav

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Euronav tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,01 euro. Het dividendrendement van Euronav ligt hiermee op 13,95 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de watertransportbedrijven ligt op een aantrekkelijke 4,57 procent.

Euronav zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 688 miljoen euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 846,51 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Euronav in beeld plus taxaties 2016

stock

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 189 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,19 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6,08 te liggen.

Laatste taxaties rond de 10 euro

Het aandeel Euronav wordt door 7 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 12,2 euro. Dit is circa 69 procent meer dan de huidige beurskoers van 7,24 euro.

De laatste 3 adviezen voor watertransportsector zijn afkomstig van ING (kopen, 8,20 euro), Morgan Stanley (houden, zonder koersdoel) en DeGroof Petercam (kopen, 12,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Euronav 's marktkapitalisatie momenteel 1,15 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.37 0,7 procent hoger op 7,24 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.