Momenteel zeer fors dividend Schlumberger

Fors dividend Schlumberger

Beleggers in het aandeel Schlumberger kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Schlumberger nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 2 dollar per aandeel. Schlumberger's dividendrendement is dus 5,18 procent. Het doorsnee dividend van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een prima 2 procent.

Dividendrendementen Schlumberger

Morgen zal het Amerikaanse Schlumberger haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 33,25 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 32,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Schlumberger in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 2,14 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,54 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 25,08.

Schlumberger's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 53,46 miljard dollar. Het aandeel Schlumberger bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Schlumberger 40 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 34 en de 68 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 38,63 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Schlumberger

fundamenteel onderzoek schlumberger

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.