LBI wil wereldleider worden

Internetmarketingbedrijf LBi wil wereldmarktleider worden in zijn vakgebied. Dat zei topman Luke Taylor donderdag tegenover ANP-Reuters bij de lancering van het nieuwe aandeel van LBi International. De nieuwe notering volgt op een fusie met de Britse zoekmachinespecialist Bigmouthmedia. "We willen sneller groeien dan de markt en uiteindelijk nummer één worden op het gebied van digitale marketingtechnologie. We zijn nu al een van de weinige spelers wereldwijd die een compleet dienstenaanbod kunnen bieden aan klanten, waarmee zij hun klanten kunnen binnenhalen en blijven interesseren met behulp van onder meer sociale netwerken." De ideale klant voor LBi is volgens Taylor een multinationaal, ambitieus bedrijf dat innovatief is op digitaal gebied.

Met nieuw kapitaal van investeerders Janivo, The Carlyle Group en Cyrte en na een plaatsing van aandelen, heeft LBi 50 miljoen euro extra in kas. Een deel hiervan wil het bedrijf uitgeven aan overnames.

"Gezien de economische onzekerheid, is het nu een goed moment om te kopen" aldus Taylor. "Kleine spelers zoeken de zekerheid van een groter bedrijf en het is een trend dat klanten één partij willen om zaken mee te doen."

Voor overnames kijkt het voormalige Lost Boys voornamelijk naar Azië en de Verenigde Staten. "In Azië hebben we meer schaalgrootte nodig, want dat vragen onze multinationale klanten ook van ons, en hier is het moeilijk om organisch te groeien. In de Verenigde Staten willen we ons dienstenaanbod uitbreiden." Hoeveel geld LBi precies zal besteden aan overnames "'hangt af van de kansen die zich aanbieden", zei Taylor.

De belangrijkste focus van LBi ligt nu echter bij de integratie met Bigmouthmedia, waarvan Taylor verwacht dat die eind dit jaar grotendeels is afgerond. "Je bent nooit helemaal klaar", voegt hij er aan toe

Vanaf vandaag is LBi International NV (LBi), de grootste Europese dienstverlener op het gebied van digitale marketing en technologie, enkel genoteerd aan NYSE Euronext . De entiteit is het resultaat van een fusie tussen LBI International AB (voorheen zowel genoteerd op Nasdaq OMX Stockholm als NYSE Euronext ) en Obtineo Nederland Holding NV.

Nieuwe start
De single NYSE Euronext notering van de nieuwe entiteit markeert de start van een veel groter, robuuster en beter geïntegreerd LBi, alsmede de volgende fase in de toekomst LBi. Na de opening was de eerste koers (ex-claims) van LBi (ticker symbool: LBI) € 1,45 per aandeel.

Gebaseerd op het totale aantal van 130.215.208 aandelen bedroeg de totale marktkapitalisatie van de onderneming bij opening € 189.000.000. Op de foto geeft CEO Luke Taylor het startsein voor de handel.
LBI opening Damrak Amsterdam
Bron: ANP en NYSE Euronext Amsterdam